Acoustic Energy AE 520 - новий "старший брат" британського виробника

,
Acoustic Energy AE 520 - новий "старший брат" британського виробника

Британська компанія Acoustic Energy додала нову модель до своєї флагманської 500-ї серії -  AE 520 , яка в результаті очолила модельний ряд фірми. Новинка повинна з'явитися в продажу у жовтні, проте вже є деякі технічні характеристики та фото.

Підлогові колонки Acoustic Energy AE 520 мають висоту 1,13 метра, а вага однієї колонки - 30 кг. Динаміки використовуються такі ж як і у молодших братів 500-ї серії , розміщенні за схемою D'Appolito .

Твітер з куполом з вуглецевого волокна діаметром 25 мм оформлений алюмінієвим волноводом Dy-cast WDT і оточений двома середньочастотними динаміками діаметром 125 мм. Кросовер обмежує зону твітера на частоті 2,8 кГц. Басовий діапазон обслуговують ще три 125-мм драйвера з дифузорами, посиленими вуглецевим волокном, і звуковими котушками збільшеного до 35 мм діаметру, що поліпшило динамічні показники. У схемі кросовера застосовані поліпропіленові конденсатори. Для виключення взаємного впливу кросовер виконаний на двох окремих платах - для низькочастотних драйверів і ВЧ / СЧ-секції.

У конструкції корпуса використовується фірмовий антирезонансним сендвіч RCS, зовнішня плита МДФ товщиною 9 мм і внутрішня, товщиною 6 мм, з'єднані шаром бітуму товщиною 3 мм. Саме подібна конструкція корпусу пояснює настільки велику вагу колонок. А ВЧ / СЧ-ланка розташована в ізольованому обсязі.
Робочий частотний діапазон новинки простягається від  30 Гц до 28 кГц, при номінальному опорі 6 Ом і чутливості 90 дБ. Виробник декларує, що при підведенні пікової потужності 300 Вт колонки зможуть забезпечити звуковий тиск 113 дБ.

Acoustic Energy AE 520 пропонуються у вже знайомих кольорах 500-ї сереї: рояльному білому і чорному лаку, а також в обробці шпоном американського горіха. В Європі новинки можна буде придбати за 4 000 євро за пару колонок.